Over éCouter

éCouter is een straatfestival met live muziek en animatie voor jong en oud in de Pieter Coutereelstraat in Leuven.

éCouter is ontstaan uit het enthousiasme van enkele buren uit de Pieter Coutereelstraat in Leuven, die een origineel festival/straatfeest uit de grond wilden stampen en bouwt verder op de traditie van de Zevenslapersfeesten en de jaarlijkse speelstraat.

De enige ambitie van éCouter is om mensen dichter bij elkaar te brengen in een gezellige sfeer met lekker eten, originele animatie, goede muziek, maar vooral veel ambiance.

Om zoveel mogelijk mensen uit de buurt te kunnen laten deelnemen, vinden we het belangrijk dat onze toegang gratis is en eten en drank aan betaalbare prijzen geserveerd wordt. Gelukkig kunnen we daarvoor rekenen op de steun van onze sponsors.

éCouter hecht veel belang aan duurzaamheid en probeert haar ecologische voetafdruk elk jaar te verminderen. Zo gebruiken we uitsluitend herbruikbare bekers en glazen, composteerbare bordjes en bestek en bouwen we onze inkleding zoveel mogelijk op uit recuperatiematerialen. En op het menu voorzien we ook telkens een ruim vegetarisch aanbod.

Sinds 2015 organiseren we ook een Repair Café en een infomarkt waar diverse duurzame projecten van de buurtwerking voorgesteld worden. Nieuw sinds 2017 zijn de zelfgebouwde ecologische droge wc’s op basis van houtzaagsel. Komt dat zien!

éCouter is ondertussen toe aan de 8de editie en zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 10 augustus 2019.